Video - lezingen › DWDD: De oerknal

Video - lezingen

DWDD University presenteert: De oerknal door Robbert Dijkgraaf

 

 

Een live-college vanuit De Koepelkerk in Amsterdam.Professor Robbert Dijkgraaf, scheidend president van de KNAW en vanaf 1 juli de nieuwe directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton, geeft op Hemelvaartsdag (donderdag 17 mei 2012) live college in de zendtijd van De Wereld Draait Door. Hij doceert in het kader van DWDD University over het ontstaan van het universum en onze planeet aarde onder de titel ‘De Oerknal’. Matthijs van Nieuwkerk assisteert de professor bij zijn betoog.

 

Vanuit de Koepelkerk in Amsterdam legt Dijkgraaf in vijftig minuten aan een gehoor van zo’n vierhonderd belangstellenden en uiteraard de televisiekijker uit hoe het heelal is ontstaan, hoe we dat weten, maar ook wat we allemaal nog niet weten. Aan de hand van spectaculaire animaties, een maquette van het universum en eenvoudige demonstraties geeft Dijkgraaf inzicht in de meest complexe materie.

 

Dijkgraaf neemt de kijker mee in de laatste wetenschappelijke bevindingen over het heelal en laat ook ruimte voor filosofische bespiegelingen. Is er intelligent buitenaards leven en zijn wij echt gemaakt van sterrenstof?

 

DWDD University

DWDD-University is een leergierig filiaal van De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden zal worden geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen.

“Met Robbert Dijkgraaf en zijn college over de oerknal had DWDD University zich in spreker en thema geen betere start kunnen wensen. Dijkgraaf heeft toegezegd ook in de toekomst met plezier af en toe een tv-college te willen geven”, aldus Matthijs van Nieuwkerk.

 

Ga naar de oerknal pagina van DWDD University